Geografski položaj Vidina na severozapadu Bugarske, a njegov položaj na dve državne granice - sa Rumunijom i Srbijom, kao i severoistočne granice na Dunavu, njen dodeliti značajno mesto u nacionalnom i evropskom transportnom mrežom.
Transportni sistem u regionu Vidin predstavlja dobro razvijena putna mreža, voda, železnica, i potencijal za razvoj avio-saobraćaja. Ovo pruža dobre mogućnosti za razvoj intermodalnog saobraćaja i promoviše oblast kao čvorište transporta i logistike.
Prolaze preko teritorije Distrikta dva trans-evropskih koridora - № 4 - Istambul, № 7 Dunav (Rajna-Majna-Dunav). Dunav most Vidin-Calafat je od ključnog značaja za budući razvoj pan-evropskog transportnog koridora 4 za celu Južne saobraćajne ose Evrope i Trans-evropsku transportnu mrežu uz mogućnost da otkrije kombinovani transport i prenos određene količine saobraćaja od puta vozom.
www.danubebridge2.com

Opširnije...

Teritoriju regiona karakteriše blizina evropskih putnih koridora X, i IV i rečnog koridora VII, odnosno severnu granicu regiona predstavlja panevropski rečni koridor VII.
Teritorija istočne Srbije je povezana međusobno, kao i sa ostalim delovima Srbije, preko mreže puteva različitog nivoa. Putnu mrežu Republike Srbije, u dužini od 40.845 km čine:
- 5.525 km državnih puteva prvog reda
- 11.540 km državnih puteva drugog reda i
- 23.780 km lokalnih puteva

Putna mreža Srbije sadrži:
- 498 km autoputeva pod naplatom putarine
- 136 km poluautoputeva pod naplatom putarine

Na nivou cele putne mreže 2/5 deonica imaju tucaničke i zemljane kolovoze. U Republici Srbiji je 32 % puteva prvog i drugog reda staro preko 20 godina, a svega oko 14 % do 10 godina.
U Timočkoj Krajini se nalazi
- 418 km državnih puteva prvog reda
- 815,5 km državnih puteva drugog reda i
- 484,0 km lokalnih puteva

Opširnije...